Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Όλοι αυτοί θα ζητήσουν αυτονομία

Έχουμε χάσει τελείως το μέτρο σε αυτήν την χώρα. Δεν είναι μόνο όλα τα άλλα προβλήματα που έχουμε, αλλά τώρα μας βγαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι από τα δεξιά για προσπέραση. Εντάξει το κατανοώ ότι είμαστε «έξυπνοι» και «εύστροφοι» εμείς οι έλληνες αλλά το να φτάνουμε να υπερασπιστούμε περισσότερο τους ξένους μετανάστες παρά την χώρα μας δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Δεν είναι θέμα ρατσισμού. Δεν είμαστε ρατσιστές. Με το ζόρι να μας βάλουν την ταμπέλα…

Έχουμε κάνει μετανάστες και ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι μακριά από την πατρίδα σου αλλά και τι σημαίνει να σέβεσαι τους πολίτες της χώρας που σε φιλοξενεί. Η Ελλάδα δέχεται όλο το κύμα των μεταναστών από τα βόρια, νότια και ανατολικά της σύνορα. Η Ευρωπαϊκή ένωση δεν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσει την κατάσταση.

Οι γάλοι και οι γερμανοί έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν άλλους μετανάστες, ούτε βέβαια την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, λοιπόν όλο το βάρος έχει πέσει σε εμάς και εμείς δεν κάνουμε τίποτα, όχι, εγώ και εσείς αλλά οι πολιτικοί μας που υποτίθεται ότι μας υπερασπίζονται.

Μια καλή λύση που υπάρχει είναι ότι οι άλλες χώρες της ΕΕ που δεν θέλουν άλλους μετανάστες να μας δώσουν χρήματα να τους φιλοξενήσουμε ή να μας βοηθήσουν να τους στείλουμε στην χώρα τους. Δεν είναι κακό, ούτε ρατσιστικό.

Στην Γερμανία αν τολμήσεις να την στήσεις σε ένα φανάρι για να καθαρίσεις τζάμια η πολιτσάι (polizei) η γερμανική αστυνομία σε έχει μαζέψει σε χρόνο dt και δεν πρόκειται κανένας να βγει από εκεί και να διαμαρτυρηθεί. Εμείς εδώ είμαστε οι ρατσιστές και οι κακοί.

Μας λένε κακούς γιατί προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας.

Από την άλλη μεριά φέρουμε ευθύνη καθώς επιτρέψαμε όλο αυτό το συνονθύλευμα των λαών να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Χρόνια τώρα φωνάζουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε άλλους μετανάστες, δεν χωράμε, δεν μπορούμε άλλο, δεν έχουμε ούτε τις υποδομές και όμως είμαστε ρατσιστές.

Ερώτηση, που θα πάει αυτή η βαλίτσα; Αν αρχίσουν οι συγκεντρώσεις των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας εάν συσπειρωθούν και άλλο, σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα. Όλοι αυτοί θα ζητήσουν αυτονομία… όπως έγινε στην Σερβία και μετά… τα υπόλοιπα αφήστε την φαντασία σας (εάν υπάρχει) να δει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου