Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Απαράδεκτοι νέο-έλληνες πολίτες. Ότι γουστάρει ο καθένας κάνει.

Διαβάστε δύο δημοσιεύματα από το blog troktiko τα οποία δείχνουν την κατάπτωση των ηθικών αξιών και του ανύπαρκτου σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Στο πρώτο δημοσίευμα:
"Έχω να κάνω μια καταγγελία. Σήμερα το πρωί είχα πάρει το λεωφορείο (νούμερο 5) για την δουλειά μου. Στην στάση Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς, ένας "κύριος είχε διπλοπαρκάρει λίγο μετά την στροφή την τζιπάρα του, μάρκας volkswagen και χρώματος ασημί. Ο οδηγός του λεωφορείου, βλεποντας ότι δν μπορει να συνεχίσει κατέβηκε και φωτογράφησε το διπλομπαρκαρισμένο αμαξι (αφου του είχε κορναρει πολλές φορες). Ο οδηγος του αυτοκινήτου οταν το είδε αυτό του επιτέθηκε,πηγε να του πάρει την κάμερα και τον γρονθοκόπησε πάρα πολυ μέχρι που το έριξε κάτω και σταμάτησε. Πολλοί κατεβήκαμε κάτω να τον σταματήσουμε, μέχρι και ένα σεκιούριτι απο την απέναντι τράπεζα ήρθε. Κάλεσα την αστυνομία η οποία ήρθε άμεσα αλλά στο μεταξύ ο βάρβαρος οδηγός την έκανε με το τζιπ του. Ευτυχώς οι πινακίδες του κρατήθηκαν από τις φωτογραφίες και απο εμάς τους μάρτυρες.Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι απίστευτη η βαρβαρότητα μερικών ανθρώπων. Τι να πω; απλά έλεος, και δεν έχει και ζέστες γιατί βρέχει στην Θεσσαλονίκη σήμερα.


Στο δεύτερο δημοσίευμα
"Την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων επισκέφτηκε ο αρχηγός της πυροσβεστικής στον οποιο εγινε διαμαρτυρια απο συμβασιουχους πυροσβεστες για την γενικα προκλητικη αντιμετωπιση εναντι στα εργασιακα τους θεματα, με αποκορυφωση την καταγελια της συλογικης τους συμβασης... εκει ο αργηγος ειχε μια αντιπαραθεση και με τον προεδρο του εργατικου κεντρου χανιων και δεν δεχτηκε να μιλησει μαζι του γιατι δεν ηταν λεει συναδελφος. Ακολουθως μετα ηρθε ο κυριος Μαρκογιανακης (φώτο) και ερχομενος πηγαινοντας να χαιρετισει εκει που ηταν το πανο με τους νεκρους, ενας συμβασιουχος δεν του έδωσε το χερι και ο υπουργος ειπε να σημειωθει και τρεχανε οι αξιωματικοι να παρουν το ονομα του. Ο συμβασιουχος δεν εκτελουσε υπηρεσια και ηταν με πολιτικα. Αργοτερα εγινε μεσα στην πυροσβεστικη συσκεψη με μεγαλη σχετικα ενταση αναμεσα στον υπουργο και τον προεδρο των συμβασιουχων κυριο Φαραντακη Αλεξανδρο και χαραχτηριστικο αποσπασμα ειναι ειπε ο Φαραντακης οτι με τον Χηνοφωτη ειχαμε εργασιακη ειρηνη και απαντωντας ο υπουργος ειπε εγω δεν ειμαι Χηνωφωτης ειμαι Μαρκογιανακης ,ο Χηνοφωτης ειναι στρατιωτικος εγω πολιτικος... υπαρχει και βιντεο με τα γεγονοτα."

Pantepoptis: Είδατε αγαπητή συνάνθρωποι και συμπολίτες, η συμπεριφορά τόσο του πολίτη με το σταθμευμένο αυτοκίνητό, όσο και του πολιτικού είναι ακριβώς η ίδια. Ο πολιτικός κάνει αυτό που κάνει και ο πολίτης, τσαμπουκά… Έτσι λοιπόν θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο εμείς είμαστε ανάγωγη χωρίς αυτοεκτίμηση τόσο και οι πολιτικοί θα μας πίνουν το αίμα με φόρους για να πληρώσουν τα χρέη του δημοσίου τα οποία αν δεν κάνω λάθος δεν τα δημιουργήσαμε εμείς που είμαστε εκτός κυβέρνησης ή κομματικών παρεών.

Ο παντεποπτης το έχει γράψει ότι ο σκοπός του blog είναι να προβληματιστούμε εμείς οι πολίτες, Μην περιμένετε να αλλάξουν οι πολιτικοί μας ή οι κυβερνόντες. Εάν διορθωθούμε εμείς ίσως έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να διορθωθεί η πολιτική και η χώρα γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου