Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η ώρα της αλήθειας για τους Οικολόγους


Τέλος στο ψάρεμα σε θολά νερά, προσπαθούν να βάλουν τα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία, δια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καλεί τους Οικολόγους να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ κοιτάζει σαφώς ευχαριστημένο, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιούνται, ο ΛΑ.Ο.Σ. υπογραμμίζει πως "εμείς αυτά τα είπαμε από νωρίς" και το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο ετοιμάζει... βραδινή επίθεση από το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Διεθνούς Εκθέσεως.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης των Οικολόγων Πράσινων, Μιχ. Τρεμόπουλος (φώτο), οργανώνει, άρον-άρον, συνέντευξη Τύπου, προφανώς για να δώσει απαντήσεις, αφού στο Διαδίκτυο, το ένα μετά το άλλο, τα Blog φιλοξενούν τις -τουλάχιστον- αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για τα Σκόπια και για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Όλα αυτά θυμίζουν, έντονα, την ιστορία του Αλέξη Τσίπρα, που είδε τα ποσοστά του κόμματός του να εκτοξεύονται για "περιβαλλοντικούς" λόγους, αλλά να μην μπορεί να τα διαχειριστεί και να βυθίζονται όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας.

Φαίνεται πως ο πρώτος τη τάξει των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, θα έχει πολλά να εξηγήσει. Από χθες η πίεση που του ασκείται είναι μεγάλη. Οι θέσεις του, για τα Σκόπια και τον Κεμάλ Ατατούρκ, οι εμμονές του σε "οικολογικά προβλήματα" και οι, κατά καιρούς, πολιτικές τοποθετήσεις του, ξεπέρασαν τα όρια του Ίντερνετ (όπου θα είχαν αποδοχή από μερίδα του εκλογικού σώματος).

Τι έλεγε, όμως, ο Μιχ. Τρεμόπουλος και τι διαδίδεται στο Ίντερνετ; Για την περίπτωση Κεμάλ Ατατούρκ, από το 2007, είχε αναγνωρίσει τον σφαγέα των Ελλήνων ως "μεγάλη πολιτική προσωπικότητα", για "να θάψουμε, πλέον, το ματοβαμένο παρελθόν", όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα των οικολόγων, φιλοξενείται σχετικό κείμενο, από όπου το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε περισσότερα: http://salonicanews-politics.blogspot.com/2009/05/blog-post_2064.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου