Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Αξίζει για λίγα χιλιάρικα να χάνουμε την αυτοεκτίμησή μας;


Τι έγινε πάλι στην «Ώρα της Αλήθειας» στην εκπομπή του ΑΝΤ1 της κυρίας Μανωλίδου; Ένας 25χρονος άνεργος αυτό-εξευτελίστηκε για λίγες χιλιάδες ευρώ, μπροστά στην οικογένειά του βγάζοντας στην φόρα τις προσωπικές του επιλογές.

Είπε ότι έκανε πρώτη φορά έρωτα με τραβεστί, στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι πήρε λεφτά για να κάνει έρωτα με άντρα, προκειμένου να βρει δουλειά.

Ευτυχώς στη συνέχεια παραδέχτηκε, πως δεν είχε ερωτικές φαντασιώσεις με το Γιάννη, το σύντροφο της αδελφής του και αυτό ήταν αλήθεια.

Ε, ρε δεν πάμε καλά! Βέβαιοι κάποιοι λένε γιατί δεν παρεμβαίνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Τι να κάνει και αυτό, αφού οι παίκτες του παιχνιδιού έχουν αποδεκτή τους όρους συμμετοχής σε αυτό.

Το σημαντικό δεν είναι γιατί δεν επεμβαίνει το ΕΣΡ, αλλά σημαντικό είναι πώς οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν και δεν σέβονται την προσωπικότητά τους. Άνθρωπος χαμηλής αυτοεκτίμησης ο συγκεκριμένος παίκτης αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι που ήξερε εξ αρχής τι θα τον ρωτήσουν και ήξερε περίπου τις απαντήσεις που είχε δώσει στο τεστ.

Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία, δεν είναι κατάσταση αυτή. Έχουμε χάσει κάθε ηθική αξιοπρέπεια. Παιδιά, δεν υπάρχει λόγος για λίγα χιλιάδες ευρώ να φτάνουμε στο χαμηλότερο σημείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου