Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Άξια κατέκτησε το φετινό CL η Μπαρτσελόνα


Νικήτρια του μεγάλου τελικού στην Ρώμη ήταν η ομάδα της Καταλονίας. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με το καθαρό 2-0 την Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το τρόπαιο του Champion League.

Το σημαντικό είναι ότι οι ισπανοί ήταν πολύ γρήγοροι, δυνατοί και σε καμιά περίπτωση δεν άφησαν τους βρετανούς της Μαντσεστερ να διεκδικήσουν το κύπελλο εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Βέβαια δεν μπορούμε να μην συγκρίνουμε τις δύο ομάδες του τελικού με τις ελληνικές ομάδες. Φαίνετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά σε συλλογικό επίπεδο. Χαιρόσουν να βλέπεις το χθεσινό παιχνίδι, γρήγορες φάσεις, ασταμάτητο πρέσινγκ και όποτε χρειάστηκε οι παίκτες ήταν παρών να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Μπορεί το 2004 να πήραμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εθνικών ομάδων, όμως άλλο εθνικές ομάδες και άλλο σύλλογοι. Το επίπεδο του πρωταθλήματός μας και η νοοτροπία που έχουμε μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια ότι δεν θα δούμε ποτέ μια ελληνική ομάδα σε τελικό CL.

Ούτε την στατιστική μπορούμε να επικαλεστούμε ούτε την θεά τύχη. Σε επίπεδο συλλόγων είναι τελείως διαφορετική η οργάνωση και ο προγραμματισμός των ομάδων. Με φωνές, γκρίνιες και τσαμπουκάδες, που έχουμε εντός των συνόρων, θα είναι ένα όνειρο καλοκαιρινής νυκτός να δούμε σε ευρωπαϊκό τελικό ελληνική ομάδα. Καλό μας καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου