Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι πολιτικοί μας μένουν στα λόγια και εμείς οι πολίτες στα ευχολόγια


Προχωράμε ακάθεκτοι, μειώσεις σε όλα τα επίπεδα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά. Όλοι περιμένουμε από την νέα χρονιά (2011), αυτά που περιμέναμε όταν η χρονιά που πέρασε (2010) μας είχε κάνει ποδαρικό πέρυσι. Δυστυχώς, άλλο το 2009, το 2010 και άλλο το 2011. Συμπέρασμα, πίστευε και μην ελπίζεις!

Έτσι και φέτος αναμένουμε και ευχόμαστε μια καλή χρονιά διαφορετική από την προηγούμενη. Μα πώς είναι δυνατόν να αλλάζουν οι χρονιές προς το καλύτερο όταν εμείς οι άνθρωποι όχι μόνο δεν αλλάζουμε αλλά γινόμαστε και χειρότεροι. Όλες αυτές τις ημέρες ακούω υγεία και υγεία και όλα θα φτιάξουν. Πώς θα έχουμε υγεία μας από την στιγμή που δεν έχουμε θετικές σκέψεις από την στιγμή που αγαπάμε με ιδιοτέλεια από την στιγμή που βάζουμε το συμφέρον μας. Χωρίς θετικές σκέψεις και χωρίς καθαρό μυαλό δεν θα υπάρχει ούτε υγεία.

Ας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Το 2010 μειώθηκε το εισόδημα όλων των ελλήνων και για το 2011 όλοι λένε να μην έχουμε άλλες μειώσεις. Άρα αποδεχτήκαμε τους κανόνες που μας βάζουν είτε οι εγχώριοι πολιτικοί μας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) είτε οι εισαγόμενοι (ΔΝΤ, ΕΕ). Ενώ μέχρι πέρυσι κάναμε πορείες και απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς και μονιμοποιήσεις στο δημόσιο. Πώς αλλάζουν οι καιροί!

Λόγια του αέρα και όλοι περιμένουμε τα πράγματα να κυλήσουν καλύτερα από ότι πέρυσι. Λάθος, χειρότερα μπορεί να γίνουν καλύτερα ΟΧΙ.
Ξύπνα αποβλακωμένε έλληνα. Οι πολιτικοί μας μένουν στα λόγια και εμείς οι πολίτες στα ευχολόγια.

Τρόπος υπάρχει να ξεφύγουμε από όσα μας κατατρέχουν. Αλλά εμείς είμαστε ικανοί να σηκωθούμε στα πόδια μας;;; Είμαστε;;;

Εύχομαι το 2011 να φέρει καλύτερες σκέψεις, να καθαρίσει το μυαλό των συμπατριωτών μου, να φυσήξει καθαρός άνεμος και να ξεδιαλύνουν όλα μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που ζούμε. Τότε είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές προς το καλύτερο όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την χώρα. Και αφού λύσουμε τα δικά μας προβλήματα τότε θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα διεθνή προβλήματα αλλά και με τους λαθρομετανάστες.

Καλή χρονιά πατριώτη με καθαρό μυαλό και όμορφες σκέψεις για να έχεις και την υγεία σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου