Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Επαγρύπνηση


Η επαγρύπνηση στις σημερινές μέρες θα πρέπει να ενταθεί διότι κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει τι θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη και το έχω αναφέρει πολλές φορές από το ιστολόγιό μου.

Διαπιστώνω, ότι πολλοί είναι αυτοί που φαίνεται να μην έχουν καταλάβει τι μπορεί να συμβεί και εξακολουθούν να ζουν με την νοοτροπία: «Έλα μωρέ, σε λίγους μήνες θα το ξεπεράσουμε» Αυτή η νοοτροπία είναι που μας έφερε σε αυτό το χάλι.


Όταν υπάρχει αδιαφορία και επιπολαιότητα το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της αποτυχίας. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακόν σκέψεων αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Κάποτε στην Ελλάδα ευημερούσαν οι αριθμοί τώρα δεν μπορεί να μας βοηθήσει καμία αριθμητική ούτε όμως και η λογιστική.

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού, ήρθε η ώρα του πόνου… καλύτερα να γράψω ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το κατάντημα της χώρας να πουν την αλήθεια.

Μία από όλες είναι ότι αυτές οι δόσεις  του δεν πάνε στους μισθούς αλλα στα δάνεια που είχε πάρει η κυβέρνηση του εκείνου και ξεδιάντροπος  Σημίτη, ο οποίος μίλαγε για μια Ελλάδα ισχύει και ανεξάρτητη. Λίγο ακόμη ήθελε και θα μας έλεγε ότι είμαστε η πρώτη χώρα του κόσμου.  Και όλοι εμείς να τον ακολουθούμε. Λάθος το οποίο φαίνεται ότι ακόμη δεν το έχουμε καταλάβει.


Τα δάνεια αγαπητέ συμπατριώτη πηγαίνουν στα δανεικά, θέλεις δε θέλεις, να το πιστέψεις εκεί πηγαίνουν. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στα ψευτο-διλήμματα ότι χωρίς τις δόσεις του ΔΝΤ και ΕΕ δεν θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε τα λάθη μας και αλλάξουμε την πολιτική μας αλλά και την νοοτροπία τόσο γρήγορα θα επανέλθουμε σε έναν καλύτερο οικονομικό δρόμο, όχι μόνο για αυτή την γενιά όσο και για τις επόμενες.

Κρατήστε την επαγρύπνησή σας και να είστε έτοιμοι για δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου