Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κομματική πειθαρχία. Είπατε τίποτα;


Ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων ο προϋπολογισμός του 2011. Για άλλη μια φορά, αυτό που δεν έκανε εντύπωση είναι ότι οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τον «πόνημα» του Υπουργού Οικονομικών και της τρόικας χωρίς καμία αντίδραση. Δεν νομίζω ότι είναι πρέπον λίγες ημέρες πριν την ψήφιση να αντιδρούν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και την ώρα της ψηφοφορίας σαν τα πρόβατα ο ένας μετά τον άλλον να ψηφίζουν υπερ του προϋπολογισμού.

Αυτοί οι 156 βουλευτές ψήφισαν όχι από συνείδηση αλλα από κομματική εντολή. Σε τι διαφέρει η χούντα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλα και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Αυτή η κομματική πειθαρχία είναι θεσμοθετημένη; Αναφέρετε στο Σύνταγμα; Λέει το σύνταγμα ότι χρειαζόμαστε την κομματική πειθαρχία και όποιος δεν υπακούσει διαγράφεται; Αυτή είναι, εν έτη 2010 η κυβέρνηση της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας;

Ντρέπομαι για το κατάντημα των βουλευτών μας. Το παράδοξο είναι ότι από την μια αντιδρούν λέγοντας ότι διαφωνούν σε πολλά από όσα κάνει η κυβέρνηση αλλα από την άλλη κανένας δεν θέλει να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Σε μια εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, καλεσμένος ήταν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κουρουπλής, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε αντιδράσει εντόνως στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προς την κυρία Κατσέλη, «Να μην απαξιώνετε την ΚΟ, αν τη θέλετε σύμμαχο» και συνέχισε λέγοντας «Πως αν δεν εξηγήσουμε την κατάσταση στον κόσμο «θα χυθεί αίμα». Ο Αυτιάς του λέει «Αρα δεν θα ψηφίσεις υπέρ του προϋπολογισμού». Και ο Κουρουπλής άρχισε τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και φυσικά δεν απάντησε.

Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Αυτοί είναι οι βουλευτές μας, τα ίδια που έκαναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τα ίδια κάνουν και στο ΠΑΣΟΚ.

Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι δημοκρατία. Εσείς τι πιστεύετε; Ότι θα ξεφύγουμε ποτέ από το μνημόνιο; Χιλιάδες χρόνια οι ξένοι εποφθαλμιούν την Ελλάδα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία τους. Μας έχουν πιάσει από το λαιμό, δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία.

Για αυτό θα πρέπει να αφυπνισθείτε όχι με μολότοφ και πορείες χωρίς σκοπό και υποκινούμενες από άλλα συμφέροντα, αλλα με κείμενα μέσα από το ιντερνετ, με συγκεντρώσεις σε σπίτια, με παρεμβάσεις μέσα από συλλόγους και άλλες δημοκρατικές διαδικασίες. Να ξεκινήσουμε από τις τοπικές κοινωνίες.

Υπόψιν θα πρέπει να ψηφίζουμε. Δεν θέλω το 40% να κυβερνά για όλο το σύνολο των ελλήνων. Δεν πρέπει οι λίγοι να παίρνουν αποφάσεις για τους πολλούς.

Αντι να κάψετε την Βουλή, εγώ λέω να τους διώξετε με τις κλοτσιές τους 300 βουλευτές. Πώς; Με το να μην τους ψηφίσετε και να δώσετε την ψήφο σας σε άλλους συμπατριώτες μας. Αυτή είναι η καλύτερη τιμωρία τους, πολύ μεγαλύτερη από μπουνιές οι άλλες ασχήμιες. Εμείς δεν είμαστε αφρικανοί Ζουλού, Φιλιπίνες ή Ταϊλάνδη, όσο και αν μερικοί το προσπαθούν.

Εμείς είμαστε Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου