Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ίσως να αξίζουμε μια τέτοια αντιμετώπιση


Σήμερα από ότι είδα οι δρόμοι της πρωτεύουσας ήταν αρκετά χαλαροί. Η κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν υποφερτή έως πολύ καλή. Τι συνέβη; Όλοι πήγαν στην Αράχοβα και στα βουνά για σκι; Ότι κάνετε φέτος γιατί από του χρόνου δεν θα υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης από την νέα χρονιά θα είναι από σκληρά έως και απάνθρωπα. Ίσως να αξίζουμε μια τέτοια αντιμετώπιση μετά από την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος που έγινε από όλους μας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε μια σειρά σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Δεν μπορεί να υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που να αμείβεται με 25.000,00 ευρώ καθαρά ετησίως μόνο και μόνο επειδή είναι μηχανοδηγός στον ΗΣΑΠ. Ή υπάλληλος στο ΟΑΚΑ να λαμβάνει 35.000,00 ευρώ ετησίως. Δηλαδή κάπου πρέπει να βάλουμε μια τελεία και να γυρίσουμε σελίδα.

Όπως επίσης να δούμε τις υπερτιμολογήσεις των δημόσιων έργων αλλά και τον προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία από τις εταιρείες. Και όλα αυτά με την ανέχεια των βουλευτών και της πολιτείας.

Ένα από τα πολλά θέματα, για μένα, είναι ότι αυτές τις ημέρες όλα υπολειτουργούν στο δημόσιο τομέα και κατά προέκταση και ο ιδιωτικό τομέας. Ο ένας παρασέρνει τον άλλον.

Άντε να περάσει και αυτή η εβδομάδα μήπως και από Δευτέρα 3 Ιανουαρίου κινηθεί λίγο η αγορά αλλά και οι υπηρεσίες τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

pantepoptis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου