Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Το συμφέρον πάνω από όλα


Σε αυτή την χώρα, στην Ελλάδα μας, ο καθένας λειτουργεί ανάλογα με το προσωπικό του συμφέρον ή με το συνδικαλιστικό συμφέρον. Κανένας μα κανένας νεοέλληνας δεν δείχνει διατεθειμένος να ξεβολευτεί. Όλοι μα όλοι οι έλληνες ρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι κόπτονται για το καλό τον παιδιών τους και ότι όλα τα κάνουν για τα παιδιά τους.

Οι φορτηγατζήδες οι οποίοι πολλές φορές βάζουν υπαλλήλους να δουλεύουν στα φορτηγά τους, οι οποίοι κάνουν δρομολόγια χωρίς διαλλείματα και χωρίς ξεκούραση, βάζουν αλλοδαπούς στο τιμόνι, με αυτοκίνητα που πολλές φορές δεν πληρούν τις προδιαγραφές, με φθαρμένα ελαστικά και από ΚΤΕΟ μαϊμού. Χαχαχα

Τώρα τους βλέπω στα παράθυρα να κτυπιούνται ότι αυτοί πλήττονται. Μα αγαπητέ φορτηγατζή μου, έκανες μια επιχείρηση η οποία έχει ρίσκο, έχει έξοδα και μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν οι κανόνες της αγοράς. Η απελευθέρωση του επαγγέλματος έπρεπε να είχε γίνει από την δεκαετία του 80΄ ακόμη και η προηγούμενη ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ και ΑΝΙΚΑΝΗ κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θέλησε να βρει μια λύση αλλά δεν την αφήσατε.

Με καμία κυβέρνηση δεν βρέθηκε λύση γιατί πάντα κοιτάζατε το προσωπικό σας συμφέρον. Αυτό ισχύει και στις άλλες κοινωνικές ομάδες της χώρας μας, για να λέμε όλη την αλήθεια.

Αντί να κάνετε προτάσεις και να βρεθεί μια λύση να σώσετε τις επιχείρησή σας, αφού όπως λέτε κινδυνεύουν, ζητάτε επιτακτικά να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην απελευθέρωση του επαγγέλματος. Εκεί έχετε κολλήσει και λέτε όχι, όχι και όχι. ΕΛΕΟΣ!

Επειδή λοιπόν δεν έχετε μόνο εσείς παιδιά αλλά παιδιά έχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες της χώρας μας η δική μου άποψη είναι να βρείτε τρόπο να βοηθήσετε την επιχείρησή σας. Να κάνετε λίγο πίσω εσείς να κάνει λίγο πίσω η κυβέρνηση και κάπου στην μέση να βρεθεί η λύση. Αυτό προϋποθέτει να αφήσετε τις συνδικαλιστικές νοοτροπίες και συντεχνίες και η κυβέρνηση να δει το καλό που μπορεί να έχει και η ίδια με μια απόφαση που θα εξυπηρετεί και το κράτος και εσάς.

Μα τι γράφω; Που ζω; Η τελευταία παράγραφο χρειάζεται κότσια για να την πραγματοποιήσουν οι έλληνες, χαχαχα… να βρεθεί η λύση κάπου στην μέση… τι μαλακίες λέω. Εδώ είναι Greece και όλοι κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον θα κοιτάξουν το συμφέρον όλων των ανθρώπων;

Αφορά και τους συνδικαλιστές και το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου