Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

«Το δυνατό μου σημείο είναι τα οπίσθια», είπε παίκτρια ριάλιτι το 2010


Κοιτάζω τα τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών και προβληματίζομαι. Ξένα και τούρκικα σίριαλ, πολλά παιχνίδια όπως big brother, Master Chef, X-Factor, Αγρότης μόνος ψάχνει και άλλα πολλά.

Φθηνές παραγωγές, πρόχειρα κατασκευασμένες και στολισμένες με πολύ εμπορική διαφήμιση για τα έσοδα των καναλαρχών.

Και εσύ φουκαριάρη άνεργε (είσαι άραγε φουκαριάρης, που αν σου πουν οικοδομή δεν θα πάς να δουλέψεις;) άντε να κάνεις μια αίτηση μήπως και βρεις δουλειά ή καλύτερα μια θέση ως «αντικείμενο» στην τηλεόραση για όλους εμάς που παρακολουθούμε. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς όλες αυτές οι εκπομπές έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν μόνο το όνειρο ότι μπορεί κάτι καλύτερο να βρουν για την επαγγελματική τους καριέρα αλλά και για να καλύψουν την ματαιοδοξία τους.

Σε ένα από αυτά τα παιχνίδια, τα ριάλιτι όπως τα λένε, εμφανίστηκε στο μονόλεπτο βιντεάκι για την παρουσία της παίκτριας στο οποίο η ίδια και έλεγε ότι το δυνατότης σημείο είναι τα οπίσθιά της. Πω πω δήλωση… άλλο επίπεδο, ε, τι λέτε;

Αυτό το κορίτσι με τα πλούσια σωματικά προσόντα, από ότι δείχνει ξέρει πολύ καλά το μάρκετινγκ (για τον εαυτό της) και μάλλον ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει. Έχουν βγει εφημερίδες και περιοδικά που λένε ότι η συγκεκριμένη παίκτρια έχει ειδικότητα στους χορούς, τουλάχιστον θα αυξήσει το κασέ της, δεν λέμε κάτι άλλο προσβλητικό.

Δεν θέλω σχολιάσω, ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Εκτός και αν έχουμε όλοι μαζί απολέσει την κρίση μας και δεν έχουμε την ικανότητα να ξεχωρίζουμε την αηδία από την δημιουργία.

Ο κατήφορος και η κατάντια δεν έχουν τελειωμό. Πάτο ακόμη δεν πιάσαμε, όπως βλέπετε θέλει πολύ ακόμη για να φτάσουμε στον πάτο. Αντε και σε λίγο καιρό να έχουμε όλο το πρόγραμμα γεμάτο με ριάλιτι. Ένα καλό ριάλιτι είναι το «όποιος σηκωθεί από τον καναπέ, χάνει» ή «άνεργος μόνος ψάχνει για δουλειά» Εδώ γελάμε

Διακωμωδώ την κατάσταση γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να κάνω τον διάπλου της θάλασσας της μάχης και χωρίς συνοδευτικά πλοιάρια.

Όσο δεν εκτιμούμε αυτά τα λίγα που έχουμε και όσο δεν θέλουμε με κόπο, με αυτοπεποίθηση, με ταλέντο και δουλειά να αποκτήσουμε περισσότερα τόσο εμείς θα ξεβρακωνόμαστε για την ματαιοδοξία μας και τον εύκολο πλουτισμό.

Δυστυχώς ο εύκολος πλουτισμός, η καλοπέραση και η κουτοπονηριά μας δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο για άποψη, σκέψη, ιδέα, προβληματισμό και αναζήτηση. Έχουμε μείνει στην εξωτερική εμφάνιση και απωθούμε οτιδήποτε αφορά τον εσωτερικό μας κόσμο και την αυτοεκτίμησή μας.

Σε καλό δεν πρόκειται να μας βγει και ήδη το βλέπουμε… απλά σε λίγους μήνες θα χειροτερέψει η κατάσταση και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου