Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ας αφήσουμε την ιστορία να γράψει την αλήθεια για την Ι.Μ. Βατοπεδίου


Η υπόθεση ή το σκάνδαλο, όπως θέλουν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ να λένε, σχετικά με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου και τις ανταλλαγές οικοπέδων με το κράτος και την Ιερά Μονή, αρχίζει να παίρνει άλλη τροπή. Τελείως διαφορετική από αυτήν που αρχικά εκτίμησαν όλα τα "σαίνια" στα δελτία των ειδήσεων αλλά και στις εφημερίδες τους που χαρακτηρίζονται από την πληθώρα των dvd.

Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία που θα γραφτεί στο προσεχές μέλλον θα μας εξηγήσει τι ακριβώς έγινε στην υπόθεση ή αλλιώς σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Προσπαθώντας να δούμε τα γεγονότα, έτσι όπως δείχνουν αυτή την στιγμή και με την σχετική διαρροή πληροφοριών, φαίνεται οτι είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί ότι υπήρχε δόλος ή ότι κυκλοφόρησε πολιτικό χρήμα.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να ξέρουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν. Δεκαετίες ολόκληρες προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει, να στηρίξει και να βρει λύσεις για το Πατριαρχείο.

Στην προσπάθεια να μην χάσει την ελληνικότητά του το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, η ελληνική κυβέρνηση ίσως να αποφάσισε μαζί με το Πατριαρχείο να έχουν μια διάδοχη κατάσταση εάν αυτό συμβεί.

Εάν υπάρξει σοβαρός κίνδυνος σκέφτηκαν να έχουν εναλλακτική λύση να μεταφέρουν το πατριαρχείο στο Άγιο Όρος. Έτσι άρχισαν να χτίζουν σιγά σιγά και να ενδυναμώνουν την Ιερά Μονή Βατοπεδίου η οποία ανήκει διοικητικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες, απόρρητες από μυστικές υπηρεσίες και από καλοθελητές έλληνες ή ξένους οι οποίοι κατάλαβαν τι σχεδιάζουν οι έλληνες με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν εμπόδια στην όλη μυστική επιχείρηση.

Ίσως για αυτό και το Βατοπέδι έχει εκσυγχρονιστή και έχει γίνει ένα μοναστήρι που εκτός από το θρησκευτικό του μέρος έχει αποκτήσει αξιοπρεπείς κοιτώνες για τους επισκέπτες του και πρόσβαση στην επικοινωνία με τεχνολογία και με ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχοντας επιχειρήσεις των οποίων ο σκοπός είναι να προσφέρουν χρήματα στο μοναστήρι για τις ανάγκες του θρησκευτικού του έργου αλλά και την συντήρηση του.

Οι ανταλλαγές και η όλη οργάνωση αυτής της μυστικής επιχείρησης ξεκίνησε ως εθνική υπόθεση, όμως οι μυστικές υπηρεσίες ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους. Έτσι οι ξένοι κατάφεραν να μάθουν τι ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση και διέρρευσαν τις πληροφορίες στους κύκλους τους. Κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να σταματήσουν αυτήν την προσπάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Μονή Βατοπεδίου.

Ήταν πολύ εύκολο να διοχετεύσουν μηνύματα προς τον τύπο και τα ΜΜΕ. Δημοσιογράφοι που πληρώνονται από ισχυρά αφεντικά εκδότες και καναλάρχες μας πιπίλιζαν συνεχώς την λέξη σκάνδαλο - σκάνδαλο, ντροπή και όλα τα σχετικά γιατί στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα μοναστήρι.

Ο Καραμανλής αν και είχε την θέληση να προχωρήσει σε αυτό το εθνικό πλάνο όμως δεν έκανε σωστή διαχείριση της κατάστασης, εμπιστεύτηκε λάθος συνεργάτες αλλά και ο ίδιος δεν ερεύνησε σωστά αυτή την εθνική υπόθεση. Εκτός και αν γνωρίζει αλλά για εθνικούς λόγους δεν μιλάει και αν πράγματι αυτό συμβαίνει καλά κάνει και δεν μιλάει.

Όπως και να έχει η μακροχρόνια έρευνα δείχνει ότι το δημόσιο δεν ζημιώθηκε από τις ανταλλαγές και να μην ξεχνάμε ότι το πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα ανήκει στην ελληνική κοινότητα με ένα χρυσόβουλο.

Δεν μπορεί να είναι όλα τόσο αρνητικά. Οι περισσότεροι που κατηγορούν το μοναστήρι ή τους μοναχούς είναι αυτοί που δεν έχουν επισκεφθεί το Άγιο Όρος για να δουν πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι και τι πραγματικά θέλουν να πετύχουν βιώνοντας καθημερινά μια διαφορετική ζωή από αυτήν της πόλης.

Οι πολιτικοί μας αλλά και μερικοί επιφανείς έλληνες έχουν φάει αρκετά χρήματα από τον λαό και μας έχουν κοροϊδέψει. Λέτε να έφταναν σε αυτό το σημείο να έκλεβαν λεφτά ή να ξεπουλούσαν δημόσια περιουσία, μέσα από τα μοναστήρια ή την εκκλησία; Αφού έχουν άλλους τρόπους για να μας κλέβουν, χρηματιστήριο, ομόλογα, ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων, SIEMENS κλπ

Δηλαδή οι οικοπεδοφάγοι που μετά από κάθε δασική φωτιά κλέβουν την δημόσια περιουσία και την πωλούν, είναι αθώοι; Τόσοι άλλοι που κλέβουν το κράτος και κατασπαταλούν δημόσιο χρήμα είναι έντιμοι άνθρωποι;

Νομίζω ότι βλέπουμε πολύ τηλεόραση (στατιστικά τις περισσότερες ώρες στην τηλεόραση σε όλη την Ευρώπη έχουν οι έλληνες) και ακούμε δημοσιογράφους οι οποίοι πληρώνονται πολλά χρήματα από αφεντικά που έχουν κάθε λόγο να προβάλουν τα συμφέροντά τους.

Το έχετε σκεφτεί αυτό συμπατριώτες μου. Δηλαδή εσύ αγαπητέ συν-έλληνα που εργάζεσαι σε μια εταιρεία ή σε μια βιοτεχνία θα βγεις εύκολα έξω στον κόσμο για να κατηγορήσεις το αφεντικό σου ότι έκλεψε το ΦΠΑ; Όχι βέβαια, δεν θα το κάνεις. Γιατί αν το κάνεις μετά θα σε απολύσει. Ετσι και οι δημοσιογράφοι. Πληρώνονται με ακριβά συμβόλαια για να μας λένε την αλήθεια… έχετε αναρωτηθεί ποια αλήθεια… την αλήθεια των αφεντικών τους ή όχι;;;

Ας αφήσουμε την ιστορία να γράψει την αλήθεια.

Αφήστε την αλήθεια να έρθει και να εμφανιστεί όπως πραγματικά είναι και μην επιδιώκεται να την προσεγγίσετε όπως εσείς θέλετε και σας βολεύει να μας την δείξετε. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα την μάθουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου