Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Να βάλουμε τέλος στα κομματικά κόλπα


Έχει καταστραφεί μια ολόκληρη γενιά η οποία παρασύρθηκε από τις σειρήνες των πολιτικών νεολαίων, των πολιτικών οργανώσεων και άλλων κομματικών συγκεντρώσεων οι οποίες έταζαν θέσεις στο δημόσιο και μια εξασφαλισμένη διαβίωση. Για ένα μεροκάματο για μία θεσούλα, ορδές αργόσχολων γέμισαν όλες τις δημόσιες και άλλες ευρύτερες θέσεις του δημοσίου σε όλη την χώρα.

Από το σχολείο μας μάθαιναν στα συμβούλια όπως τα πενταμελή του δημοτικού και δεκαπενταμελή του γυμνασίου – Λυκείου. Η νοοτροπία ξεκίνησε από τους μεγαλύτερους προς τους μικρότερους. Νοοτροπία του τύπου βολέματος, τακτοποίησης, εύκολου πλουτισμού, εύκολης και χωρίς κόπο εργασίας, πολλών αδειών, πολλών επιδομάτων και άλλες πολλές ψευτο-διεκδικήσεις.

Σήμερα φτάσαμε στο απροχώρητο. Σήμερα μαθαίνεις, αγαπητέ συμπατριώτη, ότι τόσα χρόνια όλο αυτό το σύστημα συντηρούνταν από δανεικά. Ότι όλα αυτά τα χρόνια που εσύ νόμιζες ότι προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στο πολυπληθές δημόσιο πληρωνόσουν από δανεικά και δεν είναι μόνο αυτό αλλα νομίζεις ότι είσαι και Έλληνας. Ποιος Έλληνας άραγε είσαι;
Ποιος είναι ο Έλληνας; Αυτός που ρίχνει το πακέτο τσιγάρα απο το αυτοκίνητο του στο οδόστρωμα; Αυτός που εχει γεμίσει ολη την Ελλαδα αυθαίρετα; Αυτός που πετάει όπου βρει τα σκουπίδια του και εχει γεμίσει την φύση με μπάζα; Αυτός που εχει μπαζώσει τα ποτάμια για να χτίσει; Αυτός που ειχε κάνει εθνικό σπορ την φοροδιαφυγή; Αυτός που κλέβει στο ζύγι; Αυτός που πουλάει κατεψηγμένα προιόντα για φρέσκα; Αυτός που έχει τα μισά ακίνητα σε offshore εταιρείες; Αυτός του φραπέ και του καναπέ; Αυτός του ωχαρδεφισμου; Αυτός ο ανιστόρητος; Ποιος απο ολους αυτούς είσαι ο υπερήφανος Ελληνας του Μαραθωνα, της Σαλαμινας, του 1821, του 1912, του 1940;
Μήπως είσαι αυτός που με την ψήφο του συντηρούσε τους λεχρίτες και βρομιάρηδες πολιτικούς; Εσύ δεν είσαι που έτρεχες από κομματική συγκέντρωση σε κομματική εκδήλωση και προσπαθούσες να βολέψεις τα παιδιά σου σε δημόσιες θέσεις; Εξαργύρωνες την ψήφο σου για μια θέση εργασίας στο πολυπληθές δημόσιο; Εσύ που έθρεψες ολόκληρες γενιές κομματόσκυλων και δημιούργησες πολιτικές οικογένειες που σε κυβερνούν από το 1965! Ναι, από τον γηραιότερο Γεώργιο Παπανδρέου στο εγγονό σημερινό πρωθυπουργό.

Αντι λοιπόν να πάς να κάνεις χαρακίρι και να φτύσεις την μούρη σου στον καθρέφτη για την σημερινή κατάντια προσπαθείς να κρύψεις τις μαλακίες σου βρίζοντας αυτούς που έχεις ψηφίσει. Η κυβέρνηση και η πολιτεία δεν είναι εξωγήινη μορφή που ήρθε εδώ. Κάποιος τους όρισε σε αυτές τις θέσεις και κάποιοι σαν εσένα θρασύδειλε νεοέλληνα, εκμεταλλεύτηκαν τα πάντα για λίγα παραπάνω χρήματα ή για μια αργοσχολία στο δημόσιο.

Τώρα ας πληρώνουν τα παιδιά σου ένα μισθό για το ενοίκιο. Είναι ντροπή να βλέπεις 30χρονους άνδρες, ολόκληρα παλικάρια να μένουν ακόμη με τους γονείς τους.

Δουλεύουν δύο άνθρωποι για να πληρώνει ο ένας το ενοίκιο γιατι βρε παλιο μαλάκα νεοέλληνα δεν έχεις μοιάσει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι σου τους προγόνους μας.

Ζευγάρι στον ιδιωτικό τομέα με απολαβές 750 και 800 ευρώ με ένα παιδάκι δίνουν 530 ευρώ στο ενοίκιο και πρέπει να ζήσουν με 1.000 ευρώ 3 άνθρωποι και τώρα ο ένας είναι άνεργος και δεν έχουν μεγάλη βοήθεια από τους γονείς τους.

Μπορείς να καταλάβεις το εύρος της καταστροφής που συντέλεσες νεοέλληνα στην χώρα σου, υποδουλώνοντας μια ολόκληρη γενιά σε χρέη, πείνα και ανέχεια χειρότερη από τα χρόνια του πολέμου και της χούντας; Ακόμη και η χούντα τέτοιο έλλειμμα δεν είχε στην χώρα μας.

Σκατομαλάκα, κουφιοκέφαλε νεοέλληνα. Σταματήστε τις κομματικές νεολαίες και άλλες κομματικές διεργασίες που πλήγωσαν μια ολόκληρη γενιά έμψυχων ανθρώπων. Φτάνει ποια με τους στημένους πολιτικούς και τις οικογένειες τους.

Κάνε την αυτοκριτική σου και πάρε την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου